به گزارش راهبرد معاصر؛ جاماندگان یارانه جدید حدود سه ماه زمان دارند که به شیوه دهکبندی اعتراض کنند اما حالا رئیس جمهور در خصوص جاماندگان دریافت یارانه، دستور فوری داده است.
ابراهیم رئیسی دستور داده «هر چه سریع تر، جاماندگانی را که استحقاق واقعی دریافت یارانه دارند، شناسایی و یارانه جبرانی برای آنها واریز شود.»
بر این اساس جاماندگان یارانه بعد از اعتراض میتوانند منتظر دریافت یارانه ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار تومانی باشند، مشروط به اینکه اعتراض آنها پذیرفته شود. به عبارت دیگر، پرونده واریز یارانه جدید بسته نشده و احتمالا برخی از جاماندگان، مشمول یارانه میشوند.
اگرچه رئیسی دستور داده که هر چه سریعتر یارانه جاماندگان واریز شود، اما هنوز زمان بررسی و واریز یارانه این گروه مشخص نیست.
از طرف دیگر، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده هر فردی به هر دلیلی مشمول دریافت یارانه نشده، ۳ ماه فرصت دارد تا اعلام کند. اما مشخص نیست زمان واریز یارانه جاماندگان سه ماه دیگر است و یا این افراد احتمالا زودتر میتوانند یارانه نقدی جدید را کامل دریافت کنند.
اما چیزی که مشخص است اینکه جاماندگان میتوانند در صورت اعتراض مشمول یارانه جدید شوند. برای اعتراض به شیوه دهکبندی جامعه و خط خوردن از لیست یارانهها افراد میتوانند به دو شیوه اقدام کنند.
یکی مراجعه به سایت hemayat.mcls.gov.ir و ثبت اعتراض است. راهکار دوم تماس با شماره ۶۳۶۹-۰۲۱ است.
۹ دهک درآمدی جامعه مشمول یارانه جدید دولت رئیسی شدهاند. برخی از مردم در دهک یک تا سه قرار گرفته و یارانه ۴۰۰ هزار تومانی دریافت کردهاند و برخی دیگر یارانه ۳۰۰ هزار تومانی. اما نحوه اعتراض به دهکبندی درآمدی چیست و به کجا باید مراجعه کرد؟
سه دهک اول درآمدی جامعه مشمول یارانه ۴۰۰ هزار تومانثی شدهاند و دهکهای چهارم تا نهم مشمول یارانه ۳۰۰ هزار تومانی. دهک درآمدی دهم هم از لیست یارانهها خط خوردهاند.
حالا برخی از مردمی که در یکی از این سه گروه قرار دارند به نحوه دهکبندی دولت معترضند. اما برای اعتراض باید چه کرد و به کدام سایت مراجعه کرد؟
بر اساس اطلاعات به دست آمده افرادی که به نحوه دهکبندی خود اعتراض دارند باید به سامانه hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند.
در این سامانه افراد باید مدارک هویتی خود شامل کد ملی و شماره حساب واریز یارانه را وارد و اعتراض خود را ثبت کنند.
نحوه ثبت اعتراض به دهکبندی یارانه
مراحل ثبت اعتراض به دهکبندی درآمدی چیست؟
افراد ابتدا باید به سامانه hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند.
در مرحله دوم، باید روی گزینه ورود به سامانه کلیک کرد. در مرحله بعد باید کد ملی سرپرست خانوار و شماره حسابی که یارانه به آن واریز میشود را وارد کرد.
با ورود این اطلاعات وضعیت خانوار قابل مشاهده است و نشان داده میشود که خانوار در کدام دهک درآمدی قرار دارد.
اگر افراد بعد از مشاهده اطلاعات به دهکی که در آن قرار دارند معترض باشند، میتوانند با ورود به بخش ثبت اعتراض، اعتراض خود را ثبت کنند.
نتیجه اعتراض به دهکبندی، ظرف یک ماه اعلام میشود.
شماره تماس و پیامک اعتراض به یارانه
جدای از ورود به «سامانه رسیدگی به درخواست کمک حمایت معیشتی و یارانه نقدی» افراد میتوانند با شماره ارتباطی ۶۳۶۹-۰۲۱ هم تماس بگیرند. این شماره تماس، برای اعتراض به دهکبندی و همچنین آگاهی از این است که افراد در کدام دهک درآمدی قرار دارند.
علاوه بر این، شماره گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که به سوالات مردم پاسخ میدهد.
جز شماره تماس اعتراض به یارانه، شماره پیامکی هم وجود دارد که افراد با آن میتوانند دهک درآمدی خود را مشخص کنند. آنگونه که رسانهها اعلام کردهاند افراد میتوانند کد ملی سرپرست خانوار را به شماره، ۳۰۰۰۰۰ پیامک کنند. با این کار اطلاعات دهک درآمدی اخانوار مشخص میشود.
اگرچه برخی از رسانهها شماره پیامک اعتراض به یارانه را اعلام کردهاند اما پیگیریها نشان میدهد تاکنون تنها یک سایت و شماره تلفن برای اعتراض به یارانهها اعلام شده و شمارعه پیامک هنوز اعلام نشده است.
همزمان با واریز یارانه معیشتی بسیاری از مردم به دهک درآمدی خود اعتراض دارند و یا اینکه نمیدانند در کدام دهک درآمدی قرار دارند. اما چگونه تشخیص بدهیم در کدام دهک درآمدی قرار داریم؟
یک راه برای تشخیص دهکبندی خانوار، این است که افراد به سامانه hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند.
افراد میتوانند با مراجعه به «سامانه رسیدگی به درخواست کمک حمایت معیشتی و یارانه نقدی» افراد، کد ملی سرپرست خانوار و شماره حسابی را که یارانه به آن واریز میشود، وارد کنند و ببینند در کدام دهک درآمدی قرار دارند.
راهکار دوم برای اطلاع از دهک درآمدی خانوار این است که افراد با شماره ۶۳۶۹-۰۲۱ تماس بگیرند و از کارشناسان وزارت اطلاع کسب کنند. جز این دو مورد که در هفته گذشته وجود دارد، درآمد افراد هم مبنای اصلی دهکبندی درآمد افراد است.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول شناسایی دهکها و دهکبندی افراد جامعه است. این وزارتخانه جدول جدید دهکبندی درآمدی را هنوز منتشر نکرده است. اما پیش از این جدولی منتشر شد که نشان میداد هر کدام از افراد جامعه در کدام دهک درآمدی قرار دارند.
مبنای این دهکبندی، درآمد ماهانه خانوارها بود که آنها را به ۱۰ دهک تقسیم میکرد.
بر این اساس افرادی که بین یک تا ۲ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان درآمد دارند، جزو دهک اول تا سوم هستند. افرادی که درآمد ماهانه آنها بالای ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است، جزو دهک دهم هستند. درآمد افرادی که بین ۳ تا ۱۰ میلیون است، جزو دهکهای چهارم تا نهم محسوب میشوند.
البته این جدول درآمدی که مبنای دهکبندی است سال ۹۹ منتشر شده و هنوز جدول و اطلاعات جدید در دسترس نیست./ تجارت نیوز